Iedereen een vrolijk, inspirerend en gezond 2020 gewenst!
Mijn laatste verhaal is alweer van voor de Kerst. Een jaar lang zocht ik actief naar mensen met een bijzonder verhaal, ik heb veel gesprekken en interviews gehad, die jullie elke week op dinsdag konden lezen.
Dit jaar ga ik het iets anders doen. Dat heeft twee redenen:
Ik start met het schrijven van mijn volgende boek (yeahhh zin in!) en interviews afnemen, uitluisteren, uitschrijven en nabewerken kost gewoon veel tijd, tijd die ik voor mijn nieuwe boek nodig heb.
De andere reden is deze: als schrijver observeer ik situaties wellicht aandachtiger dan de gemiddelde persoon. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje ergens te zitten, rond te lopen en mijn omgeving in me op te nemen. Dat is inspirerend voor het schrijfproces. Wat me dan iedere keer weer opvalt, is dat iedereen zo druk is met zijn/haar telefoon. Ik moet daar ook voor uitkijken hoor. Lopend, drinkend, zelfs fietsend kijken we op een schermpje. Terwijl: het gebeurt nu hè, hier en nu. We zijn verbonden met onze apparaten – vía onze apparaten zo je wilt – in plaats van dat we echt contact hebben met elkaar en de wereld om ons heen. Ik moest denken aan iemand die jaren geleden al tegen me zei: ‘Nee, ik neem geen foto’s meer tijdens mijn vakanties. Ik belééfde mijn vakanties niet meer, ik legde ze vast.’

We zijn druk met wat anderen (influencers, vloggers) allemaal vinden, kunnen of hebben. Uren zijn we daarmee kwijt en heb je die info echt allemaal nodig? Heeft het je wat gebracht? Nemen we nog wel voldoende rust om uit te vinden wat we zélf vinden en willen? Durf origineel te zijn. Volg niet automatisch het al begaande pad, maar zoek je eigen weg.

Dus ik heb me voorgenomen iedere week wat ik noem ‘lummeltijd’ in te plannen. Dan mag ik van mezelf niet op mijn telefoon en ga ik niks anders doen dan aandacht hebben voor alles en iedereen om me heen. Die momenten ga ik met jullie delen. Misschien komt er af en toe een leuk gesprek uit voort, misschien schrijf ik alleen op wat ik waarneem of denk.
Het uitgangspunt: Wees nergens anders dan daar waar je bent, want daar gebeurt het.
Morgen mijn eerste verslag.