Een nieuw boek, hoe het begon

Voor het boek waar ik nu aan werk, kreeg ik inspiratie door een ontmoeting met een man uit Iran. Ik interviewde hem tijdens mijn werk voor
de-storyteller en zijn verhaal prikkelde mijn verbeelding direct. Zijn gedrevenheid, de passie waarmee hij sprak over waar hij vandaan kwam, maar meer nog over zijn werk en zijn liefde voor hout vertelde, raakte mij. Zes jaar lang werkte hij aan een immens groot houten inlegwerk, een mozaïek in laagjes. Hij noemt zichzelf geen kunstenaar, in mijn ogen is hij dat wel. Ik was diep onder de indruk van zijn werk. Al die jaren wist niemand waar hij mee bezig was, dat was voor hem niet belangrijk. Hij volgde simpelweg zijn hart, zo zegt hij zelf.
Zijn verhaal inspireerde mij, ook omdat het dichtbij me staat. Je eigen pad volgen, onbegane wegen kiezen en daarvoor gaan.
Het is één van de thema‚Äôs in mijn nieuwe boek.