Setting

Naast het uitdenken van interessante personages en een sterk plot is de setting, de plek waar het verhaal zich afspeelt minstens zo belangrijk voor de lezer om zich te kunnen inleven en de sfeer te voelen. Tijdens presentaties en signeersessies merk ik dat mensen snel aanhaken als ik laat vallen waar het verhaal zich afspeelt, in mijn boeken is dat tot nu toe steeds Leiden.
De thriller waar ik nu aan werk speelt zich daar ook weer af, al is de setting toch weer heel anders dan bij Keerpunt (centrum) en De setarspeler (bosachtig terrein nabij Oegstgeest). Ik verklap het nog niet, maar de foto op de afbeelding spreekt vast al tot de verbeelding. Al geef ik mezelf als fictieschrijver de ruimte er dingen bij te verzinnen, toch loop en fiets ik regelmatig in het gebied waar mijn verhaal zich voltrekt. Geluiden, geuren, alle details neem ik in me op om te laten inspireren.