55.000 woorden

Een thriller schrijven werkt anders dan een roman. Ook bij een roman moet je verhaal een duidelijke opbouw hebben, maar bij een thriller luistert het nauwer.
De spanningsboog vasthouden, informatie niet te vroeg maar zeker ook niet te laat prijsgeven, de lezer erbij houden, daar gaat het om. Vraagtekens opwerpen en dwaalsporen, zonder dat het aan geloofwaardigheid verliest en de lezer afhaakt.
Ik zit nu op 55.000 woorden, dus op tweederde van mijn verhaal. Ik weet hoe het gaat aflopen, maar de weg ernaartoe is belangrijk. Komt er nog een laatste twist? Hoe verloopt de eindsprint?
Op verschillende momenten in het verhaal reflecteer ik. Klopt de tijdlijn en heb ik het goed opgebouwd? Nu ik de laatste fase inga kijk ik extra kritisch naar het karakterverloop. Want, het gaat niet alleen om de waarom-vraag maar ook om wie, het moet tenslotte een psychologische thriller worden.