Boekpresentatie

Wat was het een overweldigende middag afgelopen zondag in Brasserie Vennemeer in Oud Ade.

Er waren mooie woorden van mijn uitgever, Ric Hofmans van uitgeverij Gopher. Graag wil ik nogmaals een hardnekkig misverstand uit de wereld helpen: ja, Gopher is bekend als selfpublisher, maar heeft daarnaast een eigen fonds met auteurs waar ik met trots bij hoor. Het is zo fijn een uitgever achter je te hebben staan die in je gelooft en in je wil investeren.

Naast de woorden van Ric was er het prachtige optreden van danseres Ella van Goor die de stervende zwaan uit Het Zwanenmeer vertolkte. Uiteraard met een symbolische knipoog naar de bebloede spitzen op de cover van Vleugellam. Ella wist iedereen te ontroeren.

Zelf vertelde ik over het schrijfproces: waar vind ik inspiratie, hoe bouw ik een idee uit tot een verhaal? Hoe vormen zich levensechte personages in mijn hoofd en wat komt erbij kijken voordat een manuscript klaar is om vormgegeven te worden?

Naast mijn eigen speech was er last but not least een korte lezing over de gierzwaluw die op metaforische wijze in mijn verhaal verweven zit, door expert meneer Johan Tinholt. Wat kan die man spreken, het publiek hing aan zijn lippen.

Na een lamme hand van het signeren en een persoonlijke boodschap, werd het glas geheven tot de avondzon de lucht donkerrood kleurde. Het duurde lang voor ik van mijn wolk af kon komen.