Mijn tweede roman, De setarspeler, is inmiddels uit! Deze is net als mijn eerste roman Keerpunt verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. Inmiddels werk ik aan mijn derde boek, een psychologische thriller.

Waar gaat De setarspeler over:

De Koerdisch-Iraanse Daijri is een zachtaardige jongeman die vanuit Iran naar Nederland is gevlucht. Het kost hem moeite de heimwee naar zijn geboortedorp los te laten en richting te geven aan zijn leven in Nederland, helemaal als zijn grote liefde Zilan onder verdachte omstandigheden verdwijnt. Daijri verstopt zijn eenzaamheid en wie hij werkelijk is in zijn unieke talent: het maken van een immens houten inlegwerk en troost zichzelf in het bespelen van de setar, een Perzische luit. Lukt het hem om kansen te zien en te benutten? En zal hij Zilan en de vrijheid die hij in Nederland zocht, vinden? Dit verhaal dat deels op waarheid berust, speelt zich af in Leiden.

De setarspeler in de pers:

In het Leidsch Dagblad:

Podcast De setarspeler/waar gaat het over

Bron: Dailychannel FM

Recensies:

Van Zwieten heeft met De setarspeler een prachtig verhaal geschreven. Het gaat over intergratie, coronatijd, vriendschap, muziek, verbinding, liefde en doorzettingsvermogen. Met een verfijnde schrijfstijl weet ze het verhaal te laten meanderen tot een prachtig en intens geheel. De setarspeler kent net geen 200 bladzijden en ik las het boek in een dag uit. Hierdoor zat ik volledig in het verhaal en beleefde deze verhaal in elk detail. Van Zwieten gebruikt net genoeg woorden om het verhaal de juiste balans te geven en genoeg te zeggen zonder dat het een overload wordt. Hier ligt absoluut de kracht van dit boek. (Boekensteeg)

https://boekensteeg.wordpress.com/2022/06/25/de-setarspeler/

Vijf sterren https://surfingann.blogspot.com/2022/02/de-setarspeler-anne-van-zwieten.html

 De setarspeler is beeldend geschreven

Anne van Zwieten schrijft heel beeldend, je ziet alles voor je alsof je zelf in de scenes aanwezig bent. Een voorbeeld daarvan is hoe ze over muziek en met name het bespelen van instrumenten schrijft. In het verhaal leert Daijri op verschillende momenten aan mensen hoe ze muziek kunnen maken. Nu speel ik zelf geen enkel muziekinstrument en kan ik ook geen noten lezen. Maar door hoe Van Zwieten beschrijft hoe Daijri van zijn vader de setar heeft leren bespelen en dit later doorgeeft, begon ik meer te begrijpen van het maken van muziek. Dat niet alleen: ik zag voor me hoe Daijri met de mensen samen speelde en hoorde hoe het zou kunnen klinken. Prachtig beschreven.

Lees de volledige recentie op Boekrecentieblog.nl

Marelle Boersma (bestseller auteur): Anne heeft een poëtische schrijfstijl waarmee ze op een prachtige manier een klein verhaal schrijft over een groot wereldthema. Een aanrader!’

Maria Genova (journalist en auteur): ‘Een inspirerend verhaal voor iedereen die zich anders voelt en voor iedereen die een droom heeft.’

Mijn eerste roman Keerpunt is verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.

Waar gaat Keerpunt over:

Drie vrouwen, de gescheiden Babette, met zorgen om haar autistische zoon Bas, de losbandige Carla die vastzit in een liefdeloos huwelijk en de naar bevestiging zoekende Juliëtte, die worstelt met haar traumatische jeugd.
Drie veertigers, die met hun uiteenlopende karakters en levensstijlen aanvankelijk geen raakvlakken lijken te hebben. Toch is er wel degelijk een gemene deler. Dit feit brengt hen uit hun evenwicht en zet hen ieder afzonderlijk aan tot nadenken. Het betekent een keerpunt.
Of is het daar inmiddels te laat voor?

In een vloeiende lijn en met sterk neergezette, gepersonaliseerde karakters geeft Van Zwieten een realistische inkijk in de levens van de drie dames in Leiden. Overspoeld door emotiewisselingen en een scala aan stemmingsveranderingen, kleurt de auteur de dagen van Babeth, Juliette en Carla. De beleving van de lezers toont naast betrokkenheid ook een wisselende emotionele lading.

“Vanaf het begin wordt je meegezogen in de levens van de drie vrouwen. Je wilt blijven lezen hoe het verder met ze gaat. Het verhaal is erg realistisch en intens geschreven en er zit ook een zekere spanning in.”

Desirée Mosmans
“Heerlijk boek in fijne vlot leesbare stijl geschreven. Mooie doordachte en herkenbare personages. Aantal zinnen bijna poëtisch zo mooi. Ik ga het zeker aanraden bij mensen.”
Sylvia Habraken

Recensies op Bol.com en Hebban: 

-‘Keerpunt is een psychologische roman pur sang’

-‘Anne van Zwieten schrijft op pakkende wijze, Carla, Babette en Juliette zijn vrouwen van vlees en bloed’

-‘Er spreekt hoop uit en de boodschap je leven af en toe onder de loep te nemen’

-‘Vanaf het begin word je meegezogen in het verhaal van de drie vrouwen’

-‘Heerlijk boek in fijne, vlotte leesbare stijl’

-‘Een boek dat nog wat nazindert als je het uit hebt’