Stories2021-01-19T23:01:53+01:00

Verhalen zijn overal

Ik vind het leuk mijn omgeving te observeren of een gesprekje aan te knopen met een wildvreemde. Daaruit ontstaan leuke, vaak herkenbare en soms heel bijzondere verhalen. Deze plaats ik hier (en op social media).

Verhalen werken verbindend. Vaak roepen ze herkenning op. Heb jij een verhaal dat niet vergeten mag worden, iets om door te geven, om van te leren, om te lachen of een ander te raken? Wellicht maakt jouw verhaal dan kans geplaatst te worden op de-storyteller. Mail naar: anne@de-storyteller.nl

Let wel: ‘kleine’ verhalen over jouw alledaagse leven zijn óók interessant. Het gaat niet alleen om groots en meeslepend, maar juist ook om klein en ontroerend. Lees de voorbeelden maar.

  • Wat was een belangrijk moment in je leven

  • Wanneer dacht je: had ik maar…

  • Hoe heeft toeval in jouw leven een rol gespeeld

  • Waar raak jij door geïnspireerd

  • Wat is jouw grootste droom

  • Wat zul je nooit meer vergeten

  • Welke speciale passie heb je

  • Wat is jouw levensmotto

Contact

De bieb

De bibliotheek is een fijne plek om rustig te werken, te lezen of te studeren. Het is net een kleine mini-wereld. Iedereen is welkom. Het is ook een verbindende plek. Jong oud, autochtoon en allochtoon ontmoet elkaar hier.

Nieuwe richting

Wat zijn we allemaal druk met onze telefoon en andere schermen. We hebben daardoor geen verbinding meer met de mensen en de wereld om ons heen. Terwijl, er is zoveel om je over te verwonderen, dat je aandacht verdient... Ik ga daarom iedere week lummeltijd instellen. Uren waarin ik niets anders doe dan observeren en wellicht komt daar af en toe een leuk gesprek uit voort. Ik schrijf wat ik meemaak voor jullie uit.

Magic

Het mooiste aan illusionist zijn vindt Shahin de waardering. 'Dat je mensen in verwondering achterlaat, de interactie met mijn publiek, dát is mijn passie.' Zelf had hij geen eenvoudige start in Nederland, maar dat heeft hem de lessen in geduld gegeven die hij nu nodig heeft bij het oefenen van zijn tricks.

Zwaaien

Een lang fijn huwelijk samen en dan moet één van de twee naar een verpleeghuis. Je bent er allebei nog, alleen leef je niet meer samen. Een harde dobber, zeker als je de laatste jaren alles samen deed. Wat rest is vasthouden aan wat nog wel samen kan. Zoals koffiedrinken en naar elkaar zwaaien.

Schrijven

Eind vorige week rolde mijn boek Keerpunt van de drukpers. Een droom is uitgekomen. Jullie zijn gewend dat ik op De-Storyteller.nl verhalen post over andere mensen, waarbij ik zelf altijd uit beeld (en tekst) blijf. Deze week één keer een uitzondering. Ik wil jullie vertellen wat schrijven voor mij betekent.

Pippi-ballerina Giselle Joosten

Dans is vrijheid, creativiteit, blijheid voor Giselle Joosten. Heerlijk mens, lekker ongeremd. 'Ja een beetje kind blijft er wel in mij. En eerlijk gezegd, ik ben er blij mee,' zegt zij. Haar bevlogenheid is aanstekelijk. Ook in het bedrijfsleven krijgt ze daardoor mensen 'mee'. Mensen veranderprocessen laten ervaren door bewegen. Een aantal keer per week danst ze lekker buiten, in de polder. Wie wil kan aansluiten.

Gitarist Bruno Ferreira

Muziek leefde in huize Ferreira, als kind speelde hij vaak ‘luchtgitaar’ met zijn vader. Vanaf zijn vijftiende volgt Bruno lessen klassieke gitaarmuziek in zijn geboorteland Portugal, evenals zijn broer André. Samen met André vertrekt hij op éénentwintigjarige leeftijd naar Spanje om in Vigo op het conservatorium aldaar, les te krijgen van de bekende gitariste Margarita Escarpa.