Schrijfhuisje

Hier gebeurt het deze week, in mijn gehuurde huisje in het prachtige Heiloo. Hier combineer ik rust en buitenleven met dagelijks uren schrijven. De eerste tienduizend woorden van mijn derde boek zijn een feit.
Mijn dagelijkse routine is: direct na het opstaan schrijven, meters maken, nog in mijn joggingpak. Ontbijten en koffiedrinken doe ik tussendoor. Na een uur of twee doe ik mijn dagelijkse workout, douche en ga naar buiten. Weer of geen weer. Dat dochter Nadja keihard moet lachen bij een foto van een verregende mama in regenjas neem ik op de koop toe. Onderweg denk ik nieuwe verhaallijnen uit en geniet van wat ik om me heen zie.
Na de lunch werk ik nog één of twee uur, ik schrijf sowieso een scène af en daarna stop ik en ga er nogmaals op uit, want in beweging bij routinematige handelingen (en dan maakt het niet uit of ik nou sta te strijken of aan het wandelen ben) laat ik mijn gedachten de vrije loop en kom ik tot betere ideeën dan dat ik achter mijn schrijftafel mezelf forceer de woorden te vinden.