Diversiteit

Bij het woord diversiteit denk je misschien direct aan gender, huidskleur of wellicht de diversiteit in de natuur. Allemaal zaken die groot in het nieuws zijn. Maar, de titel hierboven slaat op iets luchtigers, namelijk diversiteit in schrijven. Alhoewel ik me toeleg op het schrijven van psychologische romans met een uitstapje naar een psychologische thriller, vind ik het leuk om af en toe een heel ander genre te proberen. Zo heb ik een aantal korte verhalen geschreven in de categorie spanning, sprookje, non-fictie en ja ja zelfs een keer een erotisch verhaal.

Voor sommige verhalen schreef ik mee aan een bundel of een schrijfwedstrijd waaronder ook het erotische verhaal, namelijk voor de wedstrijd ‘Rode Oortjes’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna opgelucht was dat ik niet op de shortlist terechtkwam. Ik krijg nu al zo vaak de vraag of wat in mijn boeken voorkomt autobiografisch is, hihi.

Van een heel andere categorie zijn de blogs over de belevenissen rondom mijn meervoudig gehandicapte dochter (te vinden onder www.stichtingnadja.nl en in magazine Veine).

Het helpt mij om een kort verhaal of een heel ander genre te proberen als ik lang achterelkaar aan een boek werk. Als ik even vastzit of als ik me er zo in heb vastgebeten dat het heerlijk is om even los te schrijven met iets heel anders. Soms bedenk ik één of twee personages of neem ik een voorwerp of setting in mijn hoofd en schrijf daar een verhaal omheen in verschillende genres. Juist door het te laten stromen en er niet te lang over na te denken, is het zo leuk en soms best verrassend wat er dan ontstaat.

Zo. En dan nu weer door aan boek vier, een sleutelroman. Oftewel: een op waarheid gebaseerd verhaal met fictieve elementen. Een intens levensverhaal waar ik met heel veel liefde en plezier aan werk. Wanneer het af is durf ik nog niet te beloven, een voorzichtig gok is dat het in het voorjaar van 2024 zal verschijnen.